Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Over BST

Wie zij wij?

De stichting draagt de naam stichting Belangengroep Spoorzone Theresia (BST). Opgericht in het laatste kwartaal van 2002 op het moment dat de gemeente Tilburg de “visie spoorzone” van rijksbouwmeester Jo Coenen presenteerde. De groep bestaat uit ongeveer 20 personen tw. een dagelijks bestuur en een klankbordgroep.  
De stichting heeft haar doel als volgt geformuleerd: opkomen voor de belangen van de bewoners van de wijk Theresia. Zij tracht dit doel onder meer te verwezenlijken door de belangen van de bewoners in de wijk Theresia te bundelen en te verbinden met het stedelijk belang van de gemeente Tilburg. Zij wil daarbij o.a. partner zijn van diezelfde gemeente en andere partijen in het ontwikkelingsproces van de spoorzone en de wijk Theresia. Het woonklimaat in de wijk en de verbindingen met de (binnen)stad zijn daarbij toetsstenen.

De stichting heeft periodiek overleg, door middel van het zogenaamde buurtcafe, met de bewoners in haar werkgebied en heeft de beschikking over de genoemde klankbordgroep die gevraagd en ongevraagd de stichting kan adviseren mbt. haar doelstelling en werkzaamheden.Inmiddels zijn er 8 buurtcafésgeorganiseerd.De klankbordgroep is samengesteld uit bewoners van de wijk Theresia en mensen die opbasis van bepaalde expertise deel nemen.  Theresia omvat het gebied omsloten door het spoor, de Besterdring, Veldhovenring, het noorzijde Wilhelminapark en de Gasthuisring.

maquette van spoorzone

maquette van spootzone

Ten grondslag aan dit “programma van wensen” ligt een inmiddels een achttal georganiseerde buurtcafe’s en een aantal expertise-bijeenkomsten van de klankbordgroep. Ook organiseerde BST twee workshops,waarin we dankbaar gebruik maakte van exteren deskundigheid. Daarnaast is ingesproken bij de gemeenteraad,zijn brieven geschreven naar de minister van VROM en functioneert een structureel overleg met de directiespoorzone van de gemeente en betrokken ambtenaren over de gang en stand van zaken tav. de spoorzone.Vanzelfsprekend is ook de aanwezige literatuur in de vorm van rapporten en brochures bestudeerd.

Wij zijn verheugd dat de stad Tilburg, vaak geconfronteerd met het ” lelijke-eendje-imago” nu, door de ontwikkeling van de spoorzone, een geweldige kans krijgt, te gaan werken aan de verwezenlijking en het creeeren van een nieuw uitdagend stadshart.
Wij willen daaraan een gefundeerde bijdrage leveren.
Peter Vermijs,voorzitter

Karin van der Velde,secretaris

Hans van den Muijsenberg, penningmeester

Bert van Herreveld, lid

Perry Satnarain, lid

Carlijn Taminiau,lid

Kristel Zegers, lid

Jan Karremans,adviseur