Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Plaatsing het wiel

4 September 2015 door Jan Jaap | 0

Bijgaand een fragment uit de brief van de BST aan de ambtenaren van de gemeente Tilburg

Onderwerp: Plaatsing Het Wiel in de Spoorzone/ Theresia.

Geacht college,

Middels deze weg willen wij U, als bewonersgroep; Belangengroep Spoorzone Theresia BST, het verzoek doen om het kunstwerk het Wiel van Gerrit Verbakel te plaatsen in de Spoorzone annex Theresia.

We hebben over deze plaatsing lang en reeds vele jaren met u en uw ambtenaren ( directie Spoorzone) gesproken, maar ook met de BKKC in het kader van de cultuurroute. Over dit laatste hebben wij in 2013/14 een adviesnota met ondersteuning van de BKKC uitgebracht. We zijn verheugd als de plaatsing nu mogelijk kan worden. Graag zouden we dit kunstwerk van de “oude” gemeentelijke Energiebedrijven op de lijn Station, Burg. Brockxlaan, Deprez-gebouw/ en het geplande parkeergebouw, geplaatst zien als verbinding tussen de Spoorzone en de Theresia. Dat zou goed kunnen op de plaats waar het pompgebouw nu staat in het Lumenpark, die hier jarenlang heeft gestaan, vanwege de vergiftigde grond. Het is ook de plaats waar de gemeentelijke energiefabrieken hebben gestaan. Dan is het Wiel weer terug waar het moet zijn.

De BST en de bewoners hebben in de afgelopen jaren verschillende malen in het BST buurtcafé dit besproken en omarmd, inclusief de gewenste Cultuurroute ( looproute met kunstwerken etc. van centrum/ veemarktkwartier door de spoorzone/ wijk Theresia naar het museumkwartier ( De Pont/ Textielmuseum en Kessels muziekinstrumenten). Belangrijk is wel dat als dit geplaatst kan gaan worden om de bewoners/omwonenden tijdig en goed hierover te informeren.

In afwachting van uw besluit om dit prachtige kunstwerk in onze Spoorzone/ wijk te plaatsten, tekent

 

Reageren kan hier niet.