Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

model bezwaarschrift

12 December 2014 door Jan Jaap | 0

Hieronder staan de onderdelen die iig in de brief opgenomen zouden moeten worden.  Argumenten moeten door u zelf bedacht worden.
Als u uw email achterlaat in de reactieruimte (klik op het nummer bij de titel van deze info), dan kunnen wij met  u enkele feiten delen via mail.

 

Aan de gemeenteraad van Tilburg

Postbus 90155

5000 HL  Tilburg

raadsgriffie@tilburg.nl

 

Datum: . . december 2014

 

Betreft: Zienswijze bestemmingsplan Spoorzone, 4e herziening (Clarissenhof deel 1)

 

Geachte leden van de raad,

 

Zeg eerst in het kort in heldere en eenduidige bewoording, maar wel netjes, wat je op je hart hebt. Bedenk goed wie het gaat lezen, voor wie het bestemd is. Houd dat tijdens het schrijven steeds in gedachte.

 

Kern van het bezwaar

Schrijf concreet op wat je bezwaarlijk vindt aan het herziene bestemmingsplan. Geef ook aan waarom dat bezwaarlijk is en met name ook voor wie in het bijzonder. Vertel wat de – onaangename – consequenties zijn van het voorgenomen besluit. Mogelijk ook waarom dat onlogisch lijkt, of waarom je dat niet begrijpt.

 

Geef dan de argumenten, eerst de feiten en dan de bevindingen. Wat jij en anderen daarvan vinden en wat bovendien niet onredelijk is als ook de individuele leden van de raad dat zouden vinden. Je wilt immers dat zij het met je eens zijn.

 

Feiten

Wat kan daarover worden opgemerkt, wat zijn relevante feiten? Met andere woorden wat weet jij (en ieder ander) zeker hierover? Wat tref je aan, feitelijk op straat of beschreven in het ontwerpbestemmingsplan, dat je niet bevalt? Noem die feiten.

 

Bevindingen

Wat is er aanvullend over op te merken, wat vind je zelf? En wat denk je of wil je betogen dat iedereen hiervan vinden moet? En waarom vind je dat? Dit is dus geen feit, maar een opvatting, een bevinding. Een beleving, of perceptie, hoe iemand ergens over denkt.

 

Trek dan de logische conclusie, die je tot je eerder geformuleerde oordeel bracht.

 

Conclusies

Welke conclusies kunnen hieruit worden getrokken? Dus wat is het logische gevolg? En geef ook aan hoe schadelijk (misschien zelfs onveilig) dat is en voor wie. Burgers, gemeente?

 

 

Doe vervolgens een aanbeveling, waarin je formuleert wat je wel wilt dat de raad besluit. Dat moet natuurlijk ook een oplossing voor het probleem geven. Alleen maar zeggen dat je iets niet wilt lost immers niets op. Je moet ook zeggen wat je wel wilt.

 

Aanbevelingen

Zeg wat er vervolgens moet gebeuren. Moet degene die dit leest (aan wie jij jouw betoog richt, de raad) er iets mee doen? Zeg dan wat dat is. Wat wil je dat de raad besluit?

 

 

Inspreken

De raadscommissie Vestigingsklimaat behandelt de binnengekomen zienswijzen. Als je daar spreektijd wil, vermeld dat dan ook hier al.

 

 

Ondertekenen

Onderteken deze zienswijze met vermelding van naam en adres en zo mogelijk e-mail en telefoonnummer, en laat hem zo mogelijk ook door anderen mede ondertekenen. Vermeld bij elke handtekening van medeondertekenaars duidelijk de naam.

 

 

Ten slotte: Zorg dat de ondertekende zienswijze uiterlijk maandag 22 december 2014 is bezorgd op het gemeentehuis of in de postbus, niet in de brievenbus. Let op: tegenwoordig wordt op maandag geen post bezorgd, dus breng hem zo nodig zelf.

 

 

 

 

Geef een reactie