Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Inschrijving “Theresia ontwerpt” is nog mogelijk

3 July 2009 door Jan Jaap | 0

Reageer snel; er zijn nog maar enkele inschrijvingen mogelijk

De Belangengroep SpoorzoneTheresia organiseert op ZATERDAG 3 OKTOBER een workshop. De workshop is voor de bewoners van de wijk Theresia om een visie te ontwikkelen over de invulling van de spoorzone Tilburg in relatie tot de wijk Theresia. De workshop vindt gedeeltelijk plaats onder begeleiding van professor R. Daniels (consultant Buro 5 te Maastricht) en ir. Carol Hol (Directeur Concire, ontwikkelaar van gebiedsconcepten).
Enthousiaste, belangstellende wijkbewoners kunnen zich als deelnemer nog opgeven voor deze dagdurende workshop. Deelname is gratis en voor een eenvoudige lunch wordt zorg gedragen. U kunt zich inschrijven via spoorzone@home.nl. Wees er snel bij. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het programma:

10.00 introductie (doelstelling en achtergrond) (Peter Vermijs en Stadslab)
10.15 lezing stationsgebieden en invloedssferen (stedenbouwkundig verhaal met referenties) (Stadlab)
10.45 eerste sessie met twee experts: René Daniels (Buro5) en Carol Hol
12.15 lunch en wandeling door de wijk
14.00 tweede sessie
17.00 presentatie, discussie en borrel

Locatie wordt nader bepaald.

Uitgangspunt is om de relatie tussen de Theresiawijk en de Spoorzone nader te onderzoeken. Hierbij is het de bedoeling om eerst naar de wijk Theresia te kijken (met de ontwikkeling van de spoorzone in het achterhoofd) en vandaaruit pas naar de omgeving. Deze blik maakt het mogelijk om de wijk zelf te versterken en de aanhechting ook in de wijk Theresia te realiseren.

Daarnaast is het mogelijk om een aantal zaken over de spoorzone aan te halen. Door op verschillende lagen te kijken en een meer anecdotische benadering toe te passen maken we een mooie aanvullende studie voor de gemeente.

Meer informatie over de experts:

René Daniëls (consultant Buro 5 in Maastricht)
René Daniëls (64), voormalig directeur en oprichter van Buro 5, was vanaf 1973 zeven jaar lang stadsstedenbouwer van Maastricht. Onder zijn leiding werd een stedenbouwkundige facelift ingezet voor het stadshart. Wat begon met de Stokstraat, mondde via de Ridderstraat, het Onze-Lieve-Vrouwe-Plein, de parkeergarages, het voetgangersgebied en de Boschstraat uit in een aantrekkelijke binnenstad. Vanaf 2000 is René Daniëls onder meer stadsbouwmeester van Antwerpen en legde daar de basis voor de eerste welstandscommissie en verdere structurering van de stedelijke visie van de stad.

Carol Hol (directeur CONCIRE)
Carol Hol heeft Civiele Planologie gestudeerd aan de TU Delft. Hij is conceptionist en directeur van CONCIRE, ontwikkelaar van gebiedsconcepten.
De “fierte van de plek” is zijn adagium. “Gebiedsgericht samenwerken” is de rode draad door zijn carrière. Zijn levensspreuk luidt: “Alle mensen zijn creatief”. Carol Hol houdt niet van draagvlak, wel van commitment. Hij schrijft essays over de stad en haar bewoners. Carol Hol is lid van de ‘Van der Leeuwkring’, mede-oprichter en oud-bestuurslid van ‘KEI’, mede-initiator van de stichting ‘Kijk op Zuid’, is thans bestuurslid van ‘Mama, showroom for Media art and moving’.

Geef een reactie